Societatea Naţională a Sării
Slanic Prahova

Salina Slănic Prahova este situată la aproximativ 100 km de Bucureşti, într-un peisaj de o deosebită frumuseţe, conferită de zona de dealuri acoperite de păduri de foioase.

Pe seama salinei, a izvoarelor sulfuroase de pe versanţii văii Slănicului şi a celor şapte lacuri sărate, formate pe vechile exploatări de sare, s-a dezvoltat o activitate balneoturistică, atestată documentar din anul 1853, ce a contribuit la declararea localităţii Slănic Prahova ca staţiune turistică de interes naţional.

Mina Unirea (Salina Slănic Prahova), situată la o adâncime de 208m, pe o suprafaţă de 53.000mp, a fost deschisă vizitării după anul 1970. Circuitul turistic parcurge un traseu care permite evidenţierea unor elemente spaţiale de interes turistic în structura internă a masivului de sare, reprezentate prin cute cu dezvoltare pe zeci de metri, marcate prin alternanţe de benzi divers colorate, cu nuanţe de gri şi alb, diverse caracteristici mineralogice (structură, textură, mod de cristalizare) şi prin puritatea deosebită a sării.


Important!

Accesul in saline este permis doar vizitatorilor care se incadreaza in una din categoriile:

1. fac dovada vaccinarii impotriva virusului SARS-CoV-2, schema completa, cu minim 10 zile inainte;

2. fac dovada ca se afla in perioada cuprinsa intre a 15-a si a 180-a zi de la confirmarea infectarii cu virusul SARS-CoV-2;

3. prezinta rezultatul negativ al unui test RT-PCR pentru infectia cu virusul SARS-CoV-2, nu mai vechi de 72 ore;

4. prezinta rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid pentru infectia cu virusul SARS-CoV-2, nu mai vechi de 48 ore

Aceste masuri se aplica tuturor persoanelor cu varsta peste 12 ani. Purtarea mastii este obligatorie pe toata durata vizitei, exceptie facand doar copiii cu varsta sub 5 ani.


Toți vizitatorii au obligația respectării indicațiilor personalului salinei și a celor de pe afișele și indicatoarele montate.

Pentru grupuri organizate, vă rugam să anunțați din timp data cu ora aproximativă de sosire la salină și mărimea grupului, telefonic sau la e-mail slanic@salrom.ro

Anunțul dumneavoastră ne ajută să suplimentăm numărul mijloacelor auto necesare pentru a reduce cât mai mult timpii de așteptare.

Vă mulțumim!

Program vizitare Mina Unirea